Jen trošku navážu na tento lipid.
Je zajímavé sledovat, jak to do sebe může zapadat: lactosylceramid (je také označován jako "diasacharid" nebo dříve cytolipin H), oligoglycosylceramid a biosyntéza vs střevní bakterie a jejich toxiny, parazitické hlístice, celkové fungování metabolismu a ovlivňování nemocí kde hrají roli složky chemických reakcí ovlivňující imunitní systém.
Pro ty, kteří se chtějí ponořit do velmi odborných textů z výzkumu James Hutton Institutu ve Skotsku, tak čtěte přiložené odkazy, je to velmi zajímavé - chce to číst pomalu a do konce:
http://lipidlibrary.aocs.org/Lipids/oligocer/index.htm (strojový překlad zde:
http://translate.google.cz/translate?hl ... s:official )
oligoglycosylceramid:
http://www.cyberlipid.org/glycolip/glyl0032.htm překlad
http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D902PS: - z toho všeho si beru jedno podstatné - jsme to, co jíme (tedy můžeme tím hodně ovlivnit pokud budeme vědět jak)